La «Opción Troll»

Recuerdo leer que el pasaporte español es el tercero más aceptado en el mundo.

Parece ser que, en general, la gente de otros lugares del mundo ve con buenos ojos a la gente educada en la cultura del Reino de España.

Realmente es algo de lo que beneficiarse.

Por ello, y siguiendo mi sentido contrario de hacer las cosas, creo que, llegado el momento, elegiré la opción más difícil y complicada: elegiré el pasaporte catalán.

Porque, como soy de clase no baja sino subterránea, se me obligará por la fuerza a tener una «nacionalidad«; pues elegiré la peor opción de las dos.

Elegiré la Opción Troll.

Se borraron casi 60 subs de mi canal de Youtube cuando publiqué mis vídeos de la Diada

¿Significa eso que escribiré este blog en catalán?

¿Por qué no?

Podría hacerlo.

O no podría hacerlo.

Sé que hay mucha gente poco inteligente que le da más importancia al continente que el contenido.

Esa gente está en todas partes, no es monopolio de un país o cultura.

Hay quien cree que usar una lengua u otra es un asunto político.

Esa gente, ya digo, está atontada perdida.

Resulta que uso prioritariamente el castellano para escribir porque es mi lengua materna y la domino mejor que cualquier otra, es decir, uso la herramienta que mejor se me da.

Pero eso no quita que existan centenares de lenguas distintas que también sirven para expresarse.

O si no, nadie las usaría para comunicarse.

Vaya, si ya casi no recuerdo qué libro fue el último que he leído en castellano porque prácticamente siempre leo en inglés.

Así que, siempre habrá gente que creará categorías de anécdotas.

Eso es inevitable, como esa cantidad de subscriptores que se han borrado de mi canal de Youtube porque mostré una realidad del lugar en el que vivo.

Y, por eso, porque vivo en el lugar en el que vivo no puedo mostrarme ajeno a las circunstancias que ocurren en este lugar.

Ya lo respondí a un comentario de un post reciente, no soy catalán, ni soy español, ni soy de Cazurrandia de Abajo; yo soy yo y nada más que yo.

Y quien crea que es algo más que sí mismo tiene un grave problema de programación mental.

Así que, ya digo, en caso de elección me decantaré por la peor opción, por la opción que haga que este blog deje de tener lectores, si esa opción hace que tengan un ataque de nervios.

Bueno, siempre he dicho que este blog no es como el resto porque su autor – tercera persona majestática – no sabe lo que es lo normal en un blog.

Y seguiré escribiendo igual que siempre, eso que nadie lo dude, con estas ideas chaladas.

Por cierto, una anécdota para acabar, suelo hacer mis vídeos en castellano porque… la mayor parte de mi audiencia está en México.

Qué cosas.

Y la vida continúa.

4 comentarios sobre “La «Opción Troll»

 1. Faix corre això que m’han passat perqué crec que es interessant de llecir-lo..
  Amics i amigues.,
  Catalans i catalanes de bé. Gent que estimeu Catalunya i que, per tant la voleu lliure i sobirana (com jo).
  Aquests dies estan corrent multitud de bromes, d’acudits, de “memes”, de denúncies i queixes referents a l’actitud del govern espanyol davant la nostra determinació de celebrar el Referèndum de l’1 d’Octubre.
  Doncs bé; pel que fa a mi, deixo de fer córrer informació improductiva i, com a bon català, em poso a fer feina.
  Tots/es recordeu el que va passar el 9N..?? Com es va comportar el govern espanyol i com ho està fent ara..??
  Sens dubte hi ha una diferència abismal i cal preguntar-nos per què.
  El per què és evident.
  Mentre que la consulta del 9N se sabia que no tindria cap repercussió real i que no produiria cap efecte sobre la governabilitat de Catalunya, en aquest cas, el Referèndum de l’1 d’Octubre, les màximes autoritats internacionals ja han advertit al govern espanyol que s’acceptarà el que decideixi el poble català.
  Lògicament i per motius diplomàtics de no interferència en “assumptes interns d’un Estat” no ho han fet públicament. Jean-Paul Juncker (President del Parlament Europeu) i la portamveu del govern dels Estats Units ja ho han manifestat públicament mig-xiulant perque no ho podien dir cantant.
  Aquesta és l’explicació de tots els moviments i maniobres dissuassòries que està fent el govern espanyol (legals i ilegals) a la desesperada.
  Hi ha qui diu que és perque en Rajoy s’ha compromès a no deixar-nos votar i ara no se’n pot desdir.
  FALS. El gran problema que té Rajoy (i tot el govern espanyol) és que SABEN que si anem a votar i som MOLTS els que ho fem, això és imparable perque així ho han advertit des de fora.
  I arribats a aquest punt no tenen més opcions que crear POR perque la gent no vagi a votar. És la seva única salvació i per això estan movent policies, guàrdies civils, militars, metralletes….i, no us espanteu però mouran tancs, i faran les mil i una per atemorir-nos i que el dia 1 no sortim de casa.
  Per la violència no poden impedir que anem a votar (començant perque, per emprar la violència hi ha d’haver algú al davant que la contesti. I no serem nosaltres).
  La única forma que tenen de guanyar és dissuadir-nos perque siguem nosaltres mateixos els qui fem fracassar el projecte no anant a votar.
  Per tot això us explicaré el que faré jo el 1er d’Octubre:
  Em llevaré ben d’hora ben d’hora (com deia en Guardiola), em faré uns entrepans, agafaré una ampolla d’aigua i una motxilla, i aniré cap al col.legi electoral tranquila i serenament. Disposat a votar o a passar-hi el dia. Com si fos un altre 11 de Setembre.
  Si puc votar, oli en un llum.
  Sinó, jo proposo quedar-nos pacíficament en els nostres respectius col.legis electorals i anar-nos-hi acumulant en un ambient festiu i pacífic (tal com hem fet els darrers anys per la nostra Diada) fins que ens hi acumulem milers de persones per sortir a les fotos que correran per tot el Món.
  Aquesta lluita per la llibertat i els nostres drets l’hem de guanyar sí o sí. I la millor manera és amb seny i serenor. Amb calma i bona feina.
  Durant els propers dies anirà augmentant la pressió del “gobierno” però hem de ser capassos/es d’arribar al dia 1 i anar a votar TOTS I TOTES.
  Passi el que passi, que el dia 1 NO HI FALTI NINGÚ.
  Si és així, ho tenim al sac i ben lligat.
  Si n’esteu d’acord, us agraïria que compartíssiu aquest escrit a fi i efecte de garantir la màxima assistència a les urnes.
  Jo, personalement, ho aniré compartint cada dia fins al dia 1. Ja em perdonareu però ha arribat l’hora de la veritat i no s’hi val a badar.
  Total, només queden 11 dies.
  VISCA CATALUNYA i VISCA LES CATALANES I ELS CATALANS…!!!
  P D Estoy trabajando prometo traducir en cuanto me sea posible


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js

 2. Cómo me alegro de no vivir en España ahora mismo.
  Yo estoy tramitando la adquisición de la nacionalidad alemana. Aunque la española la seguiré manteniendo, si puedo. Y si no puedo, pues tampoco pierdo mucho, al parecer.
  Me alegro de que escribas tus blogs en castellano, yo no sé catalán y no entendería gran cosa, me temo.
  Y lo de la caída de suscriptores, qué quieres que te diga. Ha sido un filtro efectivo para librarse de atontaos. Aquí estamos a lo que estamos. Con dos cojones.
  Saludos.

Los comentarios están cerrados.